Ιανουάριος 2018

Ιατρική και Τέχνη

Μία ξεχωριστή οντότητα στη μοντέρνα ζωγραφική αποτελεί ο Angelo Accardi. Νέος και με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, μου τράβηξε την προσοχή από τα έργα του, που απεικονίζουν συχνά τη στρουθοκάμηλο. Εκείνο το υπερμεγέθες πτηνό που «χώνει» κάτω το πρόσωπό του αδιαφορώντας για το τι γίνεται γύρω του. Ο καλλιτέχνης εμπνευσμένος από τους ανθρώπους που στρουθοκαμηλίζουν, εκφράζει την τέχνη του. Πάντα μου άρεσε η τέχνη που θέλει «κάτι να πει», όπως και στη δική μου τέχνη, την ιατρική, μου αρέσει να δημιουργώ κάτι που να έχει νόημα και ουσία.

Αγαπώ το εξατομικευμένο πρόσωπο, το αληθινό, το ζωντανό και απεχθάνομαι το ψεύτικο, το ακίνητο και το άψυχο… με τον ίδιο τρόπο που με απωθεί η ομοιομορφία. Εξάλλου σε  κάθε άνθρωπο, έχουν χαριστεί τα δικά του χαρακτηριστικά αισθητικά γνωρίσματα. Η νέα χρονιά επαγγελματικά και επιστημονικά είναι αφιερωμένη στην αναζωογονητική ιατρική επιστήμη και τέχνη.

Η δημιουργία, η αισθητική και η υγεία το 2018 είναι η ευχή και ο σκοπός.

 

* Ο Angelo Accardi γεννήθηκε το 1964 στο Κάπρι του Σαλέρνο και σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών της Νάπολης. Σήμερα εκθέτει την τέχνη του στην Ιταλία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Dr. Sofoklis Hadjimoissis
Doctor of Medicine
Specialist in Primary Health Care, 
Aesthetic Medicine and Anti-aging
PhD in Obesity, University of Athens