Εορταστική Κομψότητα

Η εορταστική κομψότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του Ιατρείου Ποιότητας Ζωής και για τη φετινή εορταστική περίοδο. Άλλωστε οι φυσικές αντιηγραντικές θεραπείες που προσφέρει το Ιατρείο μας, την υποστηρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ασφαλώς και είναι δύσκολο να ορίσουμε αυστηρά την κομψότητα μέσα σε δύο προτάσεις, όμως η παρουσία της γίνεται εύκολα αντιληπτή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο τρόπος της βάδισης, της ομιλίας, της έκφρασης, της ένδυσης και η γλώσσα του σώματος είναι μόνο μερικά στοιχεία που κάνουν τον παρατηρητή να περιγράψει με μία μόνο λέξη αυτό που εξετάζει -Κομψότητα.

Ίσως η κομψότητα είναι περισσότερο μια αίσθηση παρά ένας μόνο ορισμός με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για να περιγράψουμε μια γυναίκα ως κομψή, σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει αναγκαστικά να έχει τέλειες αναλογίες, όμως σίγουρα η εμφάνισή της θα πρέπει να εκφράζει κάτι αρμονικό, επομένως και αισθητικά ορθό.

Το όποιο ύψος της πρέπει να πλαισιώνεται από τα κατάλληλα για εκείνη ενδύματα, οι αναλογίες της περιφέρειάς της θα πρέπει να τονίζονται με αρμονικό τρόπο, η κίνησή της πρέπει να είναι ελεύθερη και ρέουσα και τα κοσμήματά της, ιδανικά, θα στολίζουν το ενυδατωμένο με σφρίγος και λάμψη δέρμα της, σε κάθε ηλικία.

Όσο αφορά στην Αισθητική Ιατρική, η κομψότητα δεν ταυτίζεται με ένα παγωμένο βλέμμα, με ένα ακίνητο γυαλιστερό μέτωπο ή με τη διόγκωση των ζυγωματικών και των χειλιών. Τα υποδόρια νήματα δεν δένουν σε κάβους που συγκρατούν καράβια σε θαλασσοταραχή και το χρώμα του δέρματος δεν μπορεί να θυμίζει εκείνο των ασθενών.

Τέλος η πραγματική κομψότητα δεν μπορεί παρά να συνυπάρχει με τη θέρμη, την καλοσύνη και την ψυχική γενναιοδωρία.

 

Υ.Γ. Στο παραπάνω κείμενο βεβαίως περιγράφεται η κομψότητα με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται ο γραφών.

Dr. Σοφοκλής Χατζημωυσής
Doctor of Medicine
Specialist in Primary Health Care, 
Aesthetic Medicine and Anti-aging
PhD in Obesity, University of Athens