Καλοκαιρινή Δυσαρμονία

Στις μέρες μας η προβολή προτύπων που σχεδόν καμία γυναίκα δεν μπορεί να ενσαρκώσει συχνά  διαταράσει την ψυχολογία της και την τραυματίζει αφού δεν δύναται να διαχειριστεί την παρουσία της με αισθητικές ατέλειες.

Ασφαλώς η επιδείνωση του προβλήματος συμβαίνει στη αρχή του καλοκαιριού όπου η ανάλαφρη ενδυματολογική περιβολή, ή ακόμα χειρότερα, η εμφάνιση στη παραλία, μπορεί όχι μόνο να τραυματίζει την ψυχολογία πολλών γυναικών, αλλά να δημιουργεί πρόβλημα και στις προσωπικές σχέσεις αλλά και στις κοινωνικές επαφές.

Είναι αυτή η ψυχική και κοινωνική αρμονία που διαταράσσεται και ως γιατρός καλούμαι να δώσω λύση τέτοια εποχή στοχευοντας με θεραπευτικές υπηρεσίες στην ψυχοσωματική ισορροπία ως θεμέλιο λίθο του απώτερου στόχου, που είναι η ευεξία.

Κάτι τέτοιο βέβαια έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους. Σκεφτείτε λόγου χάριν πως η διατροφή επηρεάζει ταυτόχρονα το βάρος την κυτταρίτιδα και τον εγκέφαλο ενώ η κυτταρίτιδα μπορεί να απαγορεύσει την εμφάνιση στην παραλία .Μια συζήτηση με τον ειδικό και μια απλή θεραπευτική παρέμβαση, μπορεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που φαίνεται δυσεπίλυτο και διαταράσσει την αισθητική, ψυχοσωματική και κοινωνική αρμονία της γυναίκας το καλοκαίρι.

_________

Dr. Σοφοκλής Χατζημωυσής
Doctor of Medicine
Specialist in Primary Health Care, 
Aesthetic Medicine and Anti-aging
PhD in Obesity, University of Athens