Νέα Φυσική Θεραπεία: Πολυμικροβελονισμός & Αυξητικοί Παράγοντες

BioNanoPeeling02Οι παρεµβάσεις της Αισθητικής Ιατρικής έχουν ωφελήσει αναµφίβολα για µια καλύτερη εξωτερική εµφάνιση. Ακόµα περισσότερο οι φυσικές θεραπειες αντιγήρανσης έχουν προσθέσει µια φυσικότητα στον επιθυµητό στόχο εκτός από τη µακροχρόνια αποτελεσµατικότητα. Ακριβώς σε αυτό το κεφάλαιο που ονοµάζεται “φυσικές θεραπειες αντιγηρανσηs” ερχεται µια νέα τεχνική αναπλασης και αναζωογόνησης του δερµατος που ονοµάζεται Πολυµικροβελονισµός®.

Πως ενεργεί η τεχνική του Πολυµικροβελονισµού; Με έναν ειδικό στήλο όπου στην άκρη του βρίσκονται  λεπτές και πολύ µικρές ειδικές βελόνες, ο Ιατρός διαπερνά την επιδερµίδα έως στο χόριο (το τµήµα εκείνο της επιδερµίδας στο οποίο βρίσκονται τα κύτταρα στόχοι της θεραπείας: οι ινοβλάστες. Τα κύτταρα αυτά, που είναι τα εργοστάσια παραγωγής των αντιγηραντικών ουσιών, αντιδρούν στην εισχώρηση των βελόνων µε το να παράξουν κολλαγόνο και ελαστίνη προκειµένου να επουλώσουν το απειροελάχιστο δερµατικό τραύµα. Η τεχνητή αυτή ενεργοποίηση των ινοβλαστών βοηθά την ανάπλαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερµίδας, τα υλικά εκείνα που τελικά χαρίζουν στη θεραπευόµενη ένα πιο νεανικό δέρµα. Η θεραπεία του Πολυµικροβελονισµού, έρχεται να συµπληρώσει το αποτελέσµα άλλωνθεραπειών όπως η µεσοθεραπεία, τα peelings, ή οι θεραπείες µε laser κ.α.

Τα πλεονεκτήµατα της χρήσης του ειδικού στήλου, σε αντίθεση µε τη χρήση του roller (συσκευή ρολού µε µικρές βελόνες) είναι πως δεν αφαιρεί κοµµάτια επιδερµίδας προκαλώντας εµφανείς µικροβλάβες στην επιφάνεια του δέρµατος κι έτσι η θεραπευόµενη µπορεί να ακολουθήσει τις δραστηριότητες της κατά τη διάρκεια της ηµέρας.

Στην θεραπεία αυτή δεν χρησιµοποιείται διάλυµα έγχυσης. Μετά το τέλος της αγωγής, η τοπική εφαρµογή αυξητικών παραγόντων από τον εξειδικευµένο Ιατρό, µεσιστοποιεί το αποτέλεσµα. Πως; Με τη χρήση αυξητικών παραγόντων επιτυγχάνεται η μεγιστοποίηση παραγωγής κολλαγόνου απο τους ινοβλάστες και κατά συνέπεια το αποτέλεσµα σφρηγιλότητας του δέρµατος. Η νέα αυτή θεραπεία έχει ιδιαίτερα αποτελεσματική εφαρμογή στη περιοχή του λαιµού.

 


 

Ο Δρ. Χατζημωυησής απαντά σε Συχνές Ερωτήσεις.

Έχω εξαιρετικά ευαίσθητο δέρµα, και ανησυχώ µήπως η χρήση των βελόνων προξενήσει ερεθισµό στο δέρµα µου και µόνιµη βλάβη. Είναι επώδυνη θεραπεία;
Η εισχώρηση των βελόνων στο δέρµα γίνεται µε τέτοιο τρόπο ώστε µετά το πέρας της θεραπείας δεν υπάρχει αιµορραγία, άρα και σηµάδια τα οποία θα είναι ορατά στην επιδερµίδα. Η επούλωση των εσωτερικών τραυµάτων σαν µια φυσική διαδικασία του οργανισµού είναι αυτή που θα δώσει το επιθυµητό αποτέλεσµα. Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη και δεν αφήνει σηµάδια.

Πόσες συνεδρίες περιλαµβάνει η θεραπεία του Πολυµικροβελονισµού και πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία;
Η θεραπεία αυτή µπορει να επαληφθεί από 2 έως 6 συνεδρίες κατα τη διάρκεια του Χειµώνα και µπορεί να επαναληφθεί μέσα σε μία διάρκεια από 15 έως 20 µέρες.

Η θεραπεία του Πολυµικροβελονισµού στοχεύει σε συγκεκριµένες περιοχές ή αφορά συνολικά στο πρόσωπο;
Η θεραπεία αυτή αφορά συνολικά στο πρόσωπο και στο λαιµό αλλά έχει εξαιρετικά αποτελέσµατα στην σύσφιξη της περιοχής του λαιµού.

Η θεραπεία του Πολυµικροβελονισµού µπορεί να φέρει αποτελέσµατα µεµονωµένα ή µόνο σε συνδυασµό µε άλλες θεραπείες;
Σε αρκετές περιπτώσεις η θεραπεία του Πολυµικροβελινοσµού είναι επαρκής και µπορεί να έχει τα επιθυµητά αποτελέσµατα. Λειτουργεί όµως και σαν µέρος ενός συνόλου φυσικών θεραπειών αντιγήρανσης.