Το καλοκαίρι δικαιώνει την αλήθεια

 Αρκετοί από εμάς και φέτος κάναμε διακοπές αλλά και επισκέψεις σε παραλίες απ’ όπου σιγά σιγά η επιστροφή ολοκληρώνεται.
Ο περιορισμός ως σημαντικό και ουσιαστικό γεγονός υπήρξε αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής της καθημερινότητάς μας, που όμως δεν τα κατάφερε καθόλου καλά στην παραλία.

Πριν λίγες μέρες, στην διπλανή ξαπλώστρα, μια κυρία δείχνει μία φωτογραφία του περιοδικού που κρατούσε στα χέρια της η οποία απεικόνιζε ένα τέλειο μοντέλο που θα ζήλευαν άπαντες. Εντελώς τυχαία λοιπόν λίγο αργότερα, το εν λόγω μοντέλο τυχαίνει να αναδυθεί από την θάλασσα, απομηθοποιημένο, μπροστά μας! Εκείνη τη στιγμή μου ήρθε στο νου η απάντηση του Matisse, όταν τον ρώτησαν γιατί το χέρι της κυρίας που είχε ζωγραφίσει ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερο από το κανονικό: Αυτό είναι το έργο και όχι η κυρία!

Εν προκειμένω, είναι οι φωτογραφίες, και όχι τα μοντέλα που αγγίζουν το τέλειο. Και αν το καλοκαίρι δικαιώνει την αλήθεια, η αστείρευτη προσπάθεια μας για υγεία ευεξία και αληθινή ομορφιά επανέρχεται στο Ιατρείο Ποιότητας Ζωής με δημιουργική έμπνευση και βαθύτερη επιστημονική γνώση .

Καλή χρόνια της Ινδικτου !
 ____________
Dr. Σοφοκλής Χατζημωυσής, Doctor of Medicine
Specialist in Primary Health Care,
Aesthetic Medicine and Anti-aging
PhD in Obesity, University of Athens