« Ένα editorial για δυο ημέρες»

Ο Μάρτιος πάντα για μένα είναι,  ένας ιδιαίτερος μήνας.
Ένας μήνας που μας βγάζει από το πολύωρο σκοτάδι του Χειμώνα και μας κάνει να ατενίζουμε με περισσότερη ηλιοφάνεια και φως.
Η επιστήμη μάχεται το σκοτάδι και ο γιατρός που την υπηρετει έχει πάντα τη χαρά, να χρησιμοποιεί αυτό το επιστημονικό φως, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε θεραπεία.

Αυτός ο μήνας ξεκινά με την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας στις 4 Μαρτίου, ενω  στις 8 Μαρτίου ακολουθεί η Παγκόσμια Ημερα της Γυναίκας.
 Επετειακή και γιορτινή ημέρα αγώνων και αγάπης!
Η γυναικα σήμερα αγωνίζεται σε πολλά μέτωπα όπως τα εργασιακά-οικογενειακά-κοινωνικά-προσωπικά και φυσικά, υπόκειται το κόστος των αγώνων της.

Με μια και μόνο λέξη από την Ιατρική πλευρά μπορούμε να μιλήσουμε για Ψυχοσωματικά πλήγματα.
Αυτό σήμερα διαγιγνώσκεται και εργαστηριακά στο Ιατρειο Ποιοτητας Ζωής.
Το πως δηλαδή η ψυχική σφαίρα επηρεάζει την σωματική, όπως δηλαδή το δερμα με τα σημάδια της γηρανσης, τα οστά με τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, το μυικό σύστημα με εμφάνιση αδυναμίας, το εντερικό με συμπτώματα που γνωρίζουμε, και φυσικά το λίπος το οποίο συσσωρεύεται και πλήττει όλα τα συστήματα του οργανισμου.

Όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά αλλα διερευνώνται, καταλήγοντας σε θεραπευτικές λύσεις όχι μόνον των συμπτωμάτων, αλλα  και των οργάνων και των βιολογικών μηχανισμών οι οποίοι νοσούν.
Καλό μήνα με αντικειμενική αισιοδοξία!
Δρ. Σοφοκλής Χατζημωυσης.