Οκτώβριος 2017

Η Coco Chanel έλεγε ότι «το καλύτερο χρώμα είναι αυτό που δείχνει καλό επάνω σου». Αλλά για να δείχνει καλό επάνω σου θα πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις, θα πρόσθετα εγώ.

Την εποχή που η Γκαμπριέλ Μπονέρ Σανέλ (Coco Chanel) έραβε, η υποστήριξη της επιδερμίδας περιοριζόταν στα ασπράδια αυγού, στο μέλι, στα λεμόνια, τη ζάχαρη κι άλλα εμπειρικά χειροτεχνήματα με ρίζες από την εποχή της Κλεοπάτρας, ίσως και παλαιότερα.

Σήμερα, η επιστημονική γνώση και η κατάρτιση στην Αισθητική Ιατρική έχουν πάρει την θέση της εμπειρίας των γιαγιάδων μας.

Εφόσον, η γυναίκα αποδέχεται για την εξωτερική της εμφάνιση το «δόγμα Coco Chanel», τότε οφείλει να υιοθετήσει για το δέρμα της το απόλυτο «must» της Αισθητικής Ιατρικής: την εξατομικευμένη βιορυθμιστική μεσοθεραπεία. Η μεσοθεραπεία αποτελεί θεραπεία από μόνη της. Όταν όμως συνδυάζεται με βιο-νανομόρια, με μάσκα κολλαγόνου, με ενεργειακό φως LED και άλλες τεχνικές, αποτελεί τη βάση της αντιγήρανσης. Οι εξατομικευμένες συνδυαστικές μεσοθεραπείες του Ιατρείου Ποιότητας Ζωής είναι συνολικά μοναδικές καθώς καταφέρνουν ταυτόχρονα, πολλαπλές αντιγηραντικές δράσεις.

Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας ενυδατώνουμε και θρέφουμε το δέρμα, ενώ με την εξατομικευμένη βιορυθμιστική μεσοθεραπεία ενεργοποιούμε τον ιστό για απαλλαγή των τοξικών ουσιών και των γηρασμένων υπολειμμάτων, ενώ ταυτοχρόνως ενεργοποιούμε τους ινοβλάστες για την παραγωγή νεανικού κολλαγόνου, την αύξηση των πρωτεογλυκανών και του υαλουρονικού οξέος, ρυθμίζοντας έτσι την καλή κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωσή του.

Ο συνδυασμός αυτών των θεραπειών πολλαπλασιάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να αποτελέσει πρόδρομο άλλων αντιγηραντικών θεραπειών ή συμπληρωματική θεραπεία σε πιο επιθετικές θεραπείες.

Dr. Sofoklis Hadjimoissis
Doctor of Medicine
Specialist in Primary Health Care, 
Aesthetic Medicine and Anti-aging
PhD in Obesity, University of Athens