Αυγουστός 2017

Anti-ageing Summer School

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που, στην κυριολεξία, παίρνω μία ανάσα. Πολύ παραλία, πολύ ξαπλώστρα, πολύ διάβασμα και πολύς ύπνος. Ένας μήνας που μπορώ να μιλήσω χωρίς χρονόμετρο με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο μου τον εαυτό και να τα βρίσκω μαζί «του». Βέβαια αυτό που με χαλαρώνει, από τότε που ήμουν μικρός, είναι να παρατηρώ τους ανθρώπους, να σκέφτομαι το χαρακτήρα τους, να μαντεύω την εργασιακή τους απασχόληση και, ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο δεκαετίες λόγω επαγγελματικής «διαστροφής», να υπολογίζω την ηλικία τους.

Φυσικά το στυλ και η άποψη πάντα μου κινούσε το αισθητικό ενδιαφέρον, άλλωστε λένε πως η ενδυματολογική συμπεριφορά επιτρέπει στους παρατηρητές να εννοήσουν πολλά. Αν και για εμένα, η αισθητική του προσώπου και του σώματος είναι που με κάνει να αντιλαμβάνομαι σχεδόν τα πάντα – από την εσωτερική ψυχοσωματική υγεία ως την επιμελή εξωτερική εμφάνιση ή την πλήρη παραμέλησή της, μπορεί να κρύβονται πολλά πράγματα. Από μια ροπή στο καλό γούστο έως την παθολογική ενασχόληση με την αισθητική και από την πλήρη αδιαφορία ως τα συμπτώματα της καταθλιπτικής συμπεριφοράς, οι εκφάνσεις της αισθητικής είναι πολλές.

Μία σαφώς διακριτή περίπτωση αφορά σε ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών που έχουν μία πιο υγιή άποψη για το θέμα της αισθητικής, επιθυμούν να βελτιώνουν την εικόνα τους αξιοπρεπώς αλλά πολλές φορές δεν γνωρίζουν το πώς και το που να απευθυνθούν. Το «δεν ήξερες δε ρώταγες» ίσως να μην ισχύει στην περίπτωσή τους, μιας και η σωστή ερώτηση θα ήταν «πού να ρωτήσω», «σε ποια πηγή να απευθυνθώ»;

Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας χαλάρωσης και ξεκούρασης και για το Ιατρείο Ποιότητας ζωής. Τα τηλέφωνά μας δε θα απαντάνε για ραντεβού, όμως εμείς θα είμαστε κοντά σας, μέσα από τη σελίδα μας για ενημέρωση. Ακολουθήστε μας και στην παραλία. Θα φροντίσουμε να σας δίνουμε απλές αλλά σημαντικές πληροφορίες, κάτι σαν Anti-ageing Summer School!

Dr. Sofoklis Hadjimoissis
Doctor of Medicine
Specialist in Primary Health Care, 
Aesthetic Medicine and Anti-aging
PhD in Obesity, University of Athens