Βιορυθμιστική Μεσοθεραπεία: βοηθήστε το δέρμα σας να εργαστεί για τον εαυτό του

biomesso
Με το πέρασµα του χρόνου η εκφύλιση των οργάνων του ανθρώπου συνεπάγεται λόγω της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης, με την προβληµατική διενέργεια των φυσιολογικών λειτουργιών των κυττάρων και των ιστών. Στο δέρµα για παράδειγµα, µειώνεται η ροή του αίµατος µε συνέπεια την µειωµένη οξυγόνωση των κυττάρων που προκαλλέι πρόβληµα στη λειτουργικότητά του, και το έλλειµα των µικροθρεπτικών συστατικών. Κάτι τέτοιο επιφέρει αλλαγή της αρχιτεκτονικής δοµής του δέρµατος και κατά συνέπεια ο ιστός χάνει την νεανική του εικόνα και υφή.

Με τη µέθοδο της Βιορυθµιστικής Μεσοθεραπείας εγχέονται µακροµόρια φυσικών ουσιών σε πολύ µικρές δοσολογίες (Low Dose Therapy) που ρυθµίζουν την αποσυντονισµένη λειτουργία του ιστού και επαναφέρουν την λειτουργικότητά του. Η ενέσιµη ουσία, για παράδειγµα, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες, τα κύτταρα εκείνα που παράγουν τις φυσικές αντιγηραντικές ουσίες (κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και ελαστίνη µεταξύ άλλων) και έτσι αφήνει το σώµα να εργαστεί για την δική του υγεία µε αποτέλεσµα µια νεανικοτερη µορφή χωρίς παρενέργειες.

Χάρη στον συνδυασµό της Βιορυθµιστικής Μεσοθεραπείας µε άλλες φυσικές θεραπείες, έχουµε ένα µοναδικό αποτέλεσµα αντιγήρανσης µε φυσικότητα µακράς διάρκειας.


 

Ο Δρ. Χατζημωυησής απαντά σε Συχνές Ερωτήσεις.

Έχω εξαιρετικά ευαίσθητο δέρµα, και ανυσηχώ µήπως η χρήση της βελόνας προξενήσει ερεθισµό στο δέρµα µου και µόνιµη βλάβη. 

Απάντηση: Η βελόνα που χρησιµοποιείται σε όλες τις ενέσιµες θεραπείες του δέρµατος είναι πάρα πολύ λεπτή και εξειδικευµένη αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. Μετά το πέρας της θεραπείας, καθώς δεν υπάρχει αιµορραγία, ο συνολικός ορατός ερεθισµός είναι ανεπαίσθητος και υποχωρεί µέσα σε περίπου 30 λεπτά.

 Πόσες συνεδρίες περιλαµβάνει η θεραπεία της Βιορυθµιστικής Μεσοθεραπείας και πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία; 

Απάντηση: Η Βιορυθµιστική Μεσοθεραπεία εφαρµόζεται µεµονωµένα ή σε συνδυασµό µε άλλες φυσικές θεραπείες αναλογα µε τις ανάγκες του δέρµατος, άπαξ ή σε περισσότερες από µία συνεδρίες. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά.

 Σε τι διαφέρει η Βιορυθµιστική Μεσοθεραπεια από την απλή Μεσοθεραπεια προσώπου;

Στην κλασική Μεσοθεραπεία χρησιµοποιούµε ένα ή περισσότερα στοιχεία που θεωρούµε ότι λείπουν από το δερµατικό ιστό και µε τη χορήγησή τους βοηθούµε την αισθητική βελτίωση. Με τη Βιορυθµιστική Μεσοθεραπεία, ένα σύνολο ουσιών, που ο ίδιος ο οργανισµός χρησιµοποιεί για τις λειτουργικές του ανάγκες, χορηγούνται σε πολύ χαµηλές δοσολογίες (Low Dose Therapy), µε σκοπό να επαναφέρουν την εκφυλισµένη λειτουργικότητα του ιστού στην νεανικότερή του µορφή. Αυτό βοηθά ως φυσική αντιγηραντική αγωγή που έχει, εκ των πραγµάτων, φυσικό αισθητικό αποτέλεσµα µιας νεανικής όψης µε µακροχρόνια αποτελέσµατα, χωρίς παρενέργειες. Με την Βιορυθµιστική Μεσοθεραπεία βοηθάµε το δέρµα να εργαστεί για την δική του υγεία, ρυθµίζοντας τις αντιγηραντικές του λειτουργίες.

Ποιές ουσίες εγχέονται µέσα στο δέρµα µου; Μπορεί να προκαλλέσουν αλλεργία ή κάποια άλλη µη αναστρέψιµη βλάβη;

Απάντηση: Κάθε θεραπεία που παρέχεται στο Ιατρείο Ποιότητας Ζωής εξατοµικεύεται ανά περίπτωση και έτσι, οι εγχεόµενη ουσία που χορηγείται µε τη Βιορυθµιστική Μεσοθεραπεία είναι η κατάλληλη για τις ανάγκες του συγκεκριµένου δέρµατος στα πλαίσια µιας συνολικής προσέγγισης και αντιγηραντικής θεραπείας. Οι ουσίες δεν είναι χηµικές, και δεν περιέχουν τοξίνες, ορµόνες και άλλες επιβαρυντικές ουσίες για τον οργανισµό.

Είµαι εξαιρετικά συνεπής στη φροντίδα του δέρµατός µου και φοράω κρέµες καλής ποιότητας µε αντιηραντική δράση, µπορώ να έχω τα ιδια αποτελέσµατα; 

Απάντηση: Το όργανο του δέρµατος εκτός απο το να συγκρατεί τους ιστούς και τα όργανά µας στη θέση τους, και να διατηρεί την υγρασία χωρίς την οποία δεν θα επιζούσαµε, µέσω της επιδερµίδας προφυλάσσει και φραζει το σώµα µας από το περιβάλλον επιτρέποντας την εισαγωγή µορίων συγκεκριµένου µεγέθους. Τα αντιγηραντικά συστατικά µιας καλής κρέµας, δεν έχουν την δυνατότητα να διαπεράσουν την επιδερµίδα και να φτάσουν στο σηµείο που είναι απαραίτητα λόγω µεγέθους καθώς αποτελούνται απο µακροµόρια (µόρια µε µεγάλο µοριακό βάρος). Η Μεσοθεραπεία λοιπον λειτουργεί σαν κοµιστής των απαραίτητων συστατικών στο σηµείο ακριβως στο οποίο είναι απαραίτητα και στη σωστη δοσολογία.