Έννοιες…

Όταν μιλάμε για υγεία και ομορφιά οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται αυτούς τους όρους με τη στενή τους έννοια. Έτσι, συχνά η υγεία είναι απλά η απουσία παθολογικών συμπτωμάτων ενώ η ομορφιά βρίσκεται στην απουσία των ρυτίδων. 

Υπάρχει όμως και κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό σε αυτές τις έννοιες. Για τη μεν υγεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την ορίζει ως μία κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς ως την απουσία νόσου ή αναπηρίας. Από την άλλη μεριά, για την ομορφιά, έχουμε μιλήσει πολλές φορές σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, αναρτήσεις, editorial και στο website του Ιατρέιου μας στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε.

Περιληπτικά, η ομορφιά που δεν βρίσκεται στην απουσία των ρυτίδων ή σε ένα σωστά τοποθετημένο filler στα χείλη ή τα ζυγωματικά. Η ομορφιά είναι η υγεία του οργανισμού και φυσικά του δέρματος, η αρμόνια των ανατομικών χαρακτηριστικών, η σφριγηλότητα και η ελαστικότητα, το ροδαλό χρώμα και η φυσική ανεμπόδιστη έκφραση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κινητικότητα. Όλα αυτά συνθέτουν την προσωπικότητα, το “personality” που για τον καθένα μας επιβάλλεται να είναι μοναδικό. Αυτό πρεσβεύουμε στο Ιατρείο Ποιότητας Ζωής και το υποστηρίζουμε με φυσικές θεραπείες αντιγήρανσης. 

Καλό μήνα! 

____________
Dr. Σοφοκλής Χατζημωυσής Doctor of Medicine  
Specialist in Primary Health Care, 
Aesthetic Medicine and Anti-aging  
PhD in Obesity, University of Athens