Αρθροπάθεια. Αποκαθιστώντας την κινητικότητα

Ένα λειτουργικό σώμα. Οι αρθροπάθειες και τα μυοσκελετικά προβλήματα γενικότερα αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού. Περιλαμβάνουν χρόνιες καταστάσεις (π.χ. στον αυχένα, στο γόνατο, στη μέση) αλλά και μεμονωμένα περιστατικά που δημιουργούνται μετά από ένα τραυματισμό.

Το σύνολο των δυσάρεστων συμπτωμάτων, κυρίως πόνου και δυσκαμψίας, επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας και της καθημερινότητας μας. Συχνά η αντιμετώπιση της αρθροπάθειας γίνεται με λάθος τρόπο καθώς η πρόληψη είναι ελλιπής και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη – ολιστική προσέγγιση για την ίασή της.

Στο Ιατρείο Ποιότητας Ζωής δίνουμε έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος με αντιγηραντικές θεραπείες των ιστών που πάσχουν στοχεύοντας στην αποκατάστασή τους και όχι μόνο στην αναλγητική πρακτική (με παυσίπονα). Ταυτοχρόνως, αποφεύγουμε κατά το δυνατόν αντιφλεγμονώδεις αγωγές, τοξικές για τον οργανισμό που επηρεάζουν και την αποκατάσταση της πάσχουσας περιοχής.

  • Αυχεναλγία
  • Περιαρθρίτιδα ώμου
  • Οσφυαλγία
  • Οστεοαρθρίτιδα γονάτου
  • Αρθρίτιδα δαχτύλων
  • Επικονδυλίτιδα

Η αντιμετώπιση της αρθροπάθειας. Συχνά οι αρθροπάθειες αναφέρονται εκλαϊκευμένα και ως γεροντική αρθρίτιδα παρότι σήμερα δεν αφορούν μόνο άτομα της μέσης ηλικίας και άνω. Η θεραπεία δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος με αντιγηραντικές θεραπείες των ιστών που πάσχουν, στοχεύοντας στην αποκατάστασή τους και όχι μόνο στην αναλγητική πρακτική (με παυσίπονα).
Παράλληλα αποφεύγουμε κατά το δυνατόν αντιφλεγμονώδεις αγωγές, που είναι τοξικές για τον οργανισμό και επηρεάζουν την αποκατάσταση της πάσχουσας περιοχής.