Φυσικές θεραπείες αντιγήρανσης και για την ημέρα του γάμου

beautifulbride«Η ομορφιά της γυναίκας είναι η ίδια της η φύση »

• Δρ. Χατζημωυσή είναι γνωστό ότι πολλές κοπέλες σας επισκέπτονται πριν από το γάμο τους για μία καλύτερη εμφάνιση στην πιο σημαντική μέρα της ζωής τους. Τι αναζητούν συγκεκριμένα από εσάς και γιατί σας επιλέγουν;
Αυτό που ελκύει τις μέλλουσες νύφες, και γενικότερα τις γυναίκες, που έρχονται στο Ιατρείο Ποιότητας ζωής, είναι ο δικός μου τρόπος προσέγγισης στη φιλοσοφία της επιστήμης και της αισθητικής. Αυτός ο τρόπος έχει να κάνει με την επιστημονική αντιγήρανση, δηλαδή με όλα εκείνα τα επιστημονικά διαθέσιμα μέσα ώστε ένα δέρμα, όχι μόνο να δείχνει νεανικό, αλλά και να είναι.

• Τι εννοούμε νεανικό δέρμα;
Είναι απλό. Ένα δέρμα μπορεί να φαίνεται νεανικό εφαρμόζοντας διάφορες τεχνικές, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που οδηγεί σε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

• Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα;
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η εφαρμογή του botox. Χορηγώντας βοτουλινική τοξίνη στο δέρμα, επιτυγχάνουμε την παράλυση των μυών με αποτέλεσμα να μη φαίνονται οι ρυτίδες έκφρασης. Αυτό αντιτίθεται στη δική μου φιλοσοφία περί αισθητικής, καθώς η έκφραση είναι αναπόσπαστο κεφάλαιο της ομορφιάς του κάθε ανθρώπου και είναι αυτό που τον κάνει να είναι ξεχωριστός. Από επιστημονικής άποψης, η αντιγήρανση σημαίνει ένας νεανικός ιστός, εν προκειμένω ένα νεανικό δέρμα, με βέλτιστη κυκλοφορία του αίματος (οξυγόνωση-θρέψη), περισσότερο νεανικό κολλαγόνο και πρωτεΐνες, λαμπερή όψη, σφριγηλότητα και υφή, και φυσικά η έκφραση, όπως δηλαδή συμβαίνει στις νεότερες ηλικίες.

• Πώς επιτυγχάνουμε ουσιαστικά αυτό που περιγράφετε;
Οι φυσικές θεραπείες αντιγήρανσης αποτελούν το μοναδικό μέσο για αυτό το σκοπό. Η βιορυθμιστική μεσοθεραπεία, η ενδοδερμική χορήγηση ουσιών για καλύτερη λειτουργία των φυσιολογικών διαδικασιών του δέρματος, ο πολυβελονισμός σε συνδυασμό με bio-nanopeelings, οι τεχνικές με ηλεκτροδιάτρηση την προηγούμενη κιόλας μέρα του γάμου, η χορήγηση υψηλής δοσολογίας βιταμινών υπό μορφή μάσκας, οι αυξητικοί παράγοντες (growth factors) σε μεγαλύτερες ηλικίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να έχουμε ένα καταπληκτικό φυσικό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και μέρος μία μακρόχρονης αντιγηραντικής αγωγής, χωρίς αντενδείξεις και παρενέργειες, σε βάθος χρόνου.

• Είναι γνωστή η ολιστική σας προσέγγιση στην αισθητική. Μπορείτε να μας μιλήσετε για αυτό;
Πραγματικά πρόκειται για την προσέγγιση που έχω ως ειδικός για την ποιότητα ζωής και την ευεξία γενικότερα. Ας επικεντρωθούμε καλύτερα στην περίπτωση ενός επικείμενου γάμου. Στόχος μου αποτελεί τόσο η καλύτερη εμφάνιση όσο και η καλύτερη διάθεση. Καλύτερη εμφάνιση σημαίνει πρόσωπο, λαιμός, κοιλιά και πόδια. Για το μεν πρόσωπο μιλήσαμε παραπάνω. Ο λαιμός και το ντεκολτέ αντιμετωπίζονται από μένα ταυτόχρονα με το πρόσωπο ως μία ενιαία επιφάνεια γιατί η εικόνα που θέλω να επιτύχω είναι συνολική. Τα μπράτσα είναι ασφαλώς κάτι πολύ σημαντικό, γιατί συνήθως δεν καλύπτονται. Η αντιμετώπιση τους είναι απλή. Αυτό που απαιτεί περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπιστεί είναι το θέμα της κυτταρίτιδας των κάτω άκρων.

• Πόσος χρόνος απαιτείται για να αντιμετωπιστεί η κυτταρίτιδα;
Μπορεί να ποικίλλει από ένα έως δύο μήνες ανάλογα το στάδιο καιτη μορφή της κυτταρίτιδας.

• Και φυσικά η φροντίδα στην εξωτερική εμφάνιση δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει τη διαχείριση του βάρους, σωστά;
Ασφαλώς αυτό αποτελεί το πιο δυνατό σημείο της ολιστικής μου προσέγγισης. Στο Ιατρείο Ποιότητας Ζωής έχουμε κατορθώσει, ύστερα από 20 χρόνια ερευνητικής προσπάθειας και κλινικής εμπειρίας, όπως τελευταία παρουσίασα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αισθητικής Ιατρικής στη Ρώμη, να βοηθάμε τις ενδιαφερόμενες να μειώνουν γρήγορα το βάρος τους αποκλειστικά από λίπος, χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στην άλιπη μάζα και στο δέρμα, που πρέπει να παραμένει σφριγηλό και λαμπερό.

• Θωρείτε ότι η καλύτερη εξωτερική εμφάνιση είναι εκείνη που θα μας προσφέρει ευεξία εκείνη την ιδιαίτερη και γεμάτη συγκινήσεις μέρα;
Την ημέρα του γάμου μιας γυναίκας πρέπει να δώσουμε στη γυναίκα την καλύτερη δυνατή εμφάνιση! Πέραν του νυφικού, της κόμμωσης και του μακιγιάζ, η αίσθηση της ευεξίας έχει να κάνει με τις εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού και αυτό είναι ένα ιατρικό θέμα. Στο Ιατρείο Ποιότητας ζωής κάνουμε εργαστηριακή διάγνωση των παραγόντων που έχουν σχέση με την ευεξία, όπως η κόπωση, η ενέργεια του κάθε οργάνου (πχ. του εγκεφάλου), η κατακράτηση υγρών, η έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών, οι φλεγμονώδεις κα ταστάσεις κ.λπ. και προχωράμε άμεσα σε βιολογική αποκατάσταση με φυσικές-βιολογικές διατροφικές θεραπείες.