« Η επανεκκίνηση του Σεπτέμβρη»
«Η επανεκκίνηση του Σεπτέμβρη»
Αν και έχουμε συνηθίσει η αρχή του χρόνου να τοποθετείται ημερολογιακά την πρώτη του Γενάρη απο την αρχαιότητα έως τώρα, τόσο στην εκπαίδευση ή στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, ή σε οτιδήποτε έχει να κάνει με νέα ξεκινήματα πάσης φύσεως, η αρχή του έτους πρακτικά και ουσιαστικά, τοποθετείται τον Σεπτέμβρη.
Η καθιερωμένη παύση ολίγων ή περισσότερων ημερών, όπως ανέφερα και στο editorial του προηγούμενου μήνα θα πρέπει να μας βρει «γεμάτους» ενέργεια για επανεκκίνηση σε όλους του τομείς.
Τομείς επαγγελματικοί, οικογενειακοί, κοινωνικοί αλλά κυρίως προσωπικοί,
διότι από εμάς τους ίδιους ξεκινούν και καταλήγουν όλα.
Οσο εμείς ψυχικά και σωματικά αισθανόμαστε και είμαστε καλά, τόσο αυτό αντικατοπτρίζεται στις σχέσεις μας, στην οικογένεια, στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον ανεξαρτήτως συνθηκών, είτε αυτές είναι διαχειρίσιμες είτε πολύ πιο δύσκολες.
Η δική μας ψυχοσωματική κατάσταση διαδραματίζει τον ουσιαστικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση ή και την διεκπαιρεωση ζητημάτων, αλλα πολύ περισσότερο μας βοηθά και στην δική μας εξέλιξη και πορεία.
Μερικές φορές η επανεκκίνηση είναι δύσκολη, ίσως επειδή «η φόρτιση των μπαταριών» δηλαδή η Θερινή ξεκούραση δεν ήταν η αναμενομενη, κάτι το οποίο δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει,
αλλά τουναντίον θα πρέπει με περισσότερη δύναμη να οργανώσουμε την νέα περίοδο που ξεκινά.
Στο Ιατρείο Ποιότητας Ζωής, συμβάλλω ολιστικά καλύπτοντας ένα φάσμα 360 μοιρών στην εξατομικευμένη πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων σε άμεση σχέση με την Ποιότητα Ζωής.
Η Ομοιόσταση των συστημάτων και λειτουργιών του κάθε οργανισμού, αποτελεί θεραπευτική προσέγγιση πρώτης επιλογής, όχι μόνο για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, αλλά και για την καθημερινή ευεξία και μακροημέρευση.
Μείνετε συντονισμένοι και αυτή την χρονιά στο Facebook, Instagram και στο pod.gr
στη νέα σειρά podcast what’s up doc – Σοφοκλής Χατζημωυσης.
Καλό μήνα, και Καλή Νέα Αρχή για Όλους μας!
Δρ. Σοφοκλής Χατζημωυσης.