Ορθομοριακή Διατροφολογία

Ορθομοριακη_article
Αν αδυνατείτε να αδυνατίσετε.
Αν αδυνατίζετε αλλά νιώθετε µεγάλη εξάντληση.
Αν αδυνατίζετε αλλά καταρρέει το πρόσωπό σας.
Αν αδυνατίζετε αλλά τα άκρα σας είναι γεµάτα κυτταρίτιδα.
Αν αδυνατίζετε και η κοιλιά σας είναι πρησµένη.
Αν αδυνατίζετε και ξαναπαίρνετε εύκολα τα κιλά που χάσατε.
Αν παρόλες τις προσπάθειες νοµίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αν θέλετε µια πιο ουσιαστική προσέγγιση στο ζήτηµα του υπερβάλλοντος βάρους τότε η Ορθοµοριακή ∆ιαιτολογία σας αφορά γιατί η δίαιτα δε σηµαίνει «τρώω λιγότερο και αδυνατίζω».

Τα πράγµατα τον 21ο αιώνα ξεκαθαρίζουν: oι µειωµένες θερµίδες θα πρέπει να αφορούν στο συγκεκριµένο µεταβολισµό του κάθε οργανισµού αλλά και να του παρέχουν όλα τα θρεπτικά και µακροθρεπτικά συστατικά καθώς και ταχεία µείωση του βάρους ενώ δεν επιτρέπεται να ασχηµαίνει το δέρµα και να αδειάζει το πρόσωπο. Αντιθέτως το δέρµα θα πρέπει να λάµπει.

Η διατροφή χαµηλή σε θερµίδες θα πρέπει να χαρίζει ευεξία και όχι αδυναµία. Η κυτταρίτιδα στη γυναίκα θα πρέπει να µειώνεται, ενώ τα πόδια θα πρέπει να είναι στεγνά και όχι πρησµένα.

Η ορθοµοριακή διαιτολογία στοχεύει στο να προσφέρει σωστές εξατοµικευµένες αναλογίες απαραίτητων αµινοξέων, βιταµινών, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών και σιδήρου, άλλων µετάλλων. ∆ηλαδή ό,τι απαιτείται για την άριστη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισµού έτσι ώστε να είναι σε πραγµατική φόρµα, σωµατική και πνευµατική. Αυτό ονοµάζεται ψυχοσωµατική ευεξία.