Άθληση, Αντιγήρανση & Αισθητική

Υγεία και Άθληση. Η άθληση αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στη ψυχοσωματική υγεία, την πρόληψη των παθήσεων και τη μακροζωία. Ωστόσο όσον αφορά την υγεία των αρθρώσεων και την αισθητική του δέρματός μας, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι αυτά που επιθυμούμε λόγω πολλών παραγόντων.

Ο ήλιος, για όσους αθλούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ανοιχτούς χώρους, αποτελεί το νούμερο ένα παράγοντα γήρανσης, της λεγόμενης φωτογήρανσης. Επιπλέον, επιβαρυντικοί παράγοντες θεωρούνται η αφυδάτωση που υφίσταται ο αθλητής, που οδηγεί στην «ασφυξία» του δέρματος και η παραγωγή γαλακτικού οξέος, που οδηγεί μεταξύ άλλων σε αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα, όσον αφορά στην αισθητική του δέρματος.

Επίσης η αύξηση των ελευθέρων ριζών, που είναι ισχυρές δραστικές χημικές ουσίες που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας, μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες που συμβάλλει στη γήρανση του δέρματος αλλά και να επιταχύνει μια ήδη υπάρχουσα ασθένεια του οργανισμού.

  • Εξατομικευμένη διατροφική αγωγή για την ενδυνάμωση της μυϊκής μάζας και του δερματικού ιστού
  • Θεραπευτική αντιμετώπιση για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών
  • Διατροφική παρέμβαση για γρηγορότερη αποκατάσταση από την κόπωση που προκαλεί η άθληση αλλά και για αίσθημα ευεξίας
  • Μη τοξική παρέμβαση στην αποκατάσταση των τραυματισμών

Θωρακίζοντας τις αρθρώσεις. Φυσικά πέραν της ιατρικής αντιγηραντικής παρέμβασης στο δερματικό ιστό, η σοβαρή και προηγμένη παρέμβαση αφορά στο μυοσκελετικό σύστημα και συγκεκριμένα στην αντιγήρανση των αρθρώσεων των αθλητών σε ώριμη ηλικία ή αυτών που καταπονούν ιδιαίτερα τις αρθρώσεις τους – τενίστες, ποδηλάτες, δρομείς, ορειβάτες κ.λπ.

Η ιατρική αντιγηραντική παρέμβαση με στοχευμένες θεραπείες, όπως εφαρμόζονται στο Ιατρείο Ποιότητας Ζωής, μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα σε αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό κεφάλαιο της άθλησης και της αντιγήρανσης, που ενδιαφέρει γυναίκες και άνδρες αθλητές καθώς και κάθε αθλούμενο άτομο.