Βιολογική Μεσοθεραπεία

mesotherapy_articleΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ L’ OFFICIEL, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Μία βιολογική ανανέωση της επιδερμίδας, που προσφέρει άμεσα πιο νεανική και ξεκούραστη όψη, πραγματοποιεί με τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας ο γιατρός Σοφοκλής Χατζημωυσής, ειδικευμένος στη Γενική Οικογενειακή Ιατρική, την Αισθητική Ιατρική, τη Μεσοθεραπεία και τη Διαιτολογία. Μάθαμε τα πάντα γι’ αυτή τη Μέθοδο, την οποία εφαρμόζουν οι stars στο εξωτερικό ακόμη και λίγο  πριν από μια δημόσια εμφάνιση!

Η Βιολογική Ανανέωση λειτουργεί ως ένα είδος boost της επιδερμίδας εκ  των έσω. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των συστατικών που χορηγεί ο γιατρός στο δέρμα μας, τα οποία ήδη υπάρχουν, αλλά που χάνονται είτε με το πέρασμα του χρόνου είτε λόγω αλλαγής εποχής και περιβαλλοντικών συνθηκών (π.χ. μεγάλη έκθεση στον ήλιο και στη ζέστη, απότομη αλλαγή εποχής, στρες, κακή διατροφή κ.ά.). Οι ουσίες που χορηγούνται είναι Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία και διάφορα άλλα Μικροθρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη η επιδερμίδα για να διατηρείται υγιής, όμορφη και νεανική. Παράλληλα, δίνουν την απαραίτητη ώθηση ώστε οι μηχανισμοί, που την προστατεύουν και τη διατηρούν νεανική, να λειτουργήσουν ξανά στο μέγιστο.

Πως γίνεται η εφαρμογή;

Με μια μικρή βελόνα ενός χιλιοστού – την μικρότερη που υπάρχει – ο γιατρός χορnγεί σε βάθος στην επιδερμίδα το θρεπτικό κοκτέιλ. Η εφαρμογή γίνεται σε όλο το πρόσωπο, ακόμη και κοντά στα μάτια, (στο «πόδι της χήνας», στις ρυτίδες έκφρασης στο πλάι των ματιών), το λαιμό και το ντεκολτέ. Αυτό που θα νοιώθετε είναι ένα ελαφρύ τσίμπημα.

Ποια η διαφορά της Βιολογικής Ανανέωσης από την Κλασική  Μεσοθεραπεία;

Μεσοθεραπεία είναι η Μέθοδος κατά την οποία με μικρή ένεση εγχέονται θρεπτικές ουσίες στην επιδερμίδα. Η Μέθοδος, λοιπόν, είναι ακριβώς η ίδια. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, χορηγού­νται ουσίες φυτικής προέλευσης (δεν εμπεριέχονται χημικές ουσίες) και σε πολύ μικρές δοσολογίες, που σέβονται τη βιολογία της επιδερμίδας.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή τη θεραπεία;

Σίγουρα μπορείτε μετά το 30ο-35ο έτος, και εφόσον νιώθετε πως η επιδερ­μίδα σας χρειάζεται τόνωση. Σ’ αυτή την ηλικία, μια τέτοια θεραπεία, θα σας ωφελήσει πολύ γιατί το δέρμα σας θα ανανεωθεί και θα δείχνει νεανικό για μεγάλο διάστημα. Για μεγαλύτερες ηλικίες και με περισσότερα σημάδια γήρανσης, όπως μας τονίζει ο γιατρός Σοφοκλής Χατζημωυσής, «η θεραπεία εξειδικεύεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες του δέρματος, με ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα». Μπορείτε όμως ακόμη να την εφαρμόσετε και με την αλλαγή των εποχών εάν έχετε περάσει μια μεγάλη περίοδο stress και κούρασης και  νοιώθετε πως δεν δείχνετε τόσο λαμπερή και ξεκούραστη ό,σο θα θέλατε. Επίσης, εάν ετοιμάζεστε για μια πολύ σημαντική εμφάνιση.

Υπάρχει κίνδυνος υπερβιταμί­νωσnς;

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο με την τοπική εφαρ­μογή θρεπτικών συστατικών. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι ποσότητες που εφαρμόζονται εί­ναι μικρές. Μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει αύξηση των ελευθέρων ριζών στο δέρμα (οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας) και τα αποτελέσματα να μην είναι τα επιθυμητά.

Γιατί να μην πάρουμε αυτά τα συ­στατικά μέσα από καλλυντικά;

Γιατί τα καλλυντικά δρουν επιφανει­ακά, μέχρις ενός σημείου. Αν θέλετε να επιτύχετε μια βαθύτερη θεραπεία, με πολύ πιο εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα, θα πρέπει να επέμβει ο γιατρός!

Πόσος χρόνος απαιτείται;

Η εφαρμογή διαρκεί μόνο 10-15 λε­πτά. Αμέσως μετά μπορείτε να επι­στρέψετε στις υποχρεώσεις σας χωρίς κανένας να αντιληφθεί οτιδήποτε. Αν εμφανισθεί μικρός ερεθισμός (από το τσίμπημα της βελόνας), θα εξαφανιστεί μέσα σε 15-20 λεπτά.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Χάρη στα Βιολογικά Συστατικά που χρησιμοποιούνται και σε δοσο­λογίες όπως αυτές που συνηθίζονται στην Ομοιοπαθητική (δηλαδή πολύ μικρές), αποφεύγεται οποιαδήποτε πα­ρενέργεια. Επίσης, δεν υπάρχει τίποτα Χημικό αλλά ούτε και Ζωικό μέσα στα κοκτέιλ ώστε να προκληθούν αλλεργίες. Τα συ­στατικά παράγονται βιοτεχνολογικά, από φυτικές πηγές.

Τι αποτελέσματα έχει;

Άμεσα. Θα διαπιστώσετε εντός ολίγων ωρών πως η επιδερμίδα σας δείχνει πιο φωτεινή και δροσερή. Θα δείτε τα αποτελέσματα να τελειοποιούνται μετά από 2-3 μέρες. Το πρόσωπό σας θα έχει περισσότερη λάμψη, θα δείχνει πιο ξεκούραστο, οι πολύ μικρές ρυτίδες θα εξαφανιστούν, ενώ οι μεγαλύτερες θα βελτιωθούν. Θα  δείχνετε σαν να έχετε κοιμηθεί καλά για αρκετές ώρες. Τέ­λος, θα νιώθετε και πιο ξεκούραστο το δέρμα σας, χωρίς να «τραβάει».

Ποια η συχνότητα των επαναλή­ψεων;

Η συχνότητα εξαρτάται από το πρό­βλημα. Μπορεί να αρκεί μία μόνο θεραπεία ή να χρειασθούν δύο εφαρ­μογές με διαφορά μιας εβδομάδας αν είστε έως 35 ετών και φροντίζετε επι­μελώς το δέρμα σας. Μέσα στο έτος μπορεί να γίνει 2 φορές (ιδανικά στις αλλαγές εποχής π.χ. φθινόπωρο και άνοιξη). Σε μεγαλύτερες ηλικίες γίνεται συνήθως μια σειρά από 5-6 θερα­πείες. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία και μία μόνο φορά πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός.