Αρχιτεκτονική σκέψη και πρακτική.
Συζητώντας με ένα φίλο αρχιτέκτονα μου εξηγούσε το σκεπτικό του σχεδιασμού μιας κατοικίας – αυτό θα πρέπει να στηρίζεται σε ασφαλή θεμέλια, να έχει τον κατάλληλο προσανατολισμό ανάλογα με το που θα χτιστεί ώστε να είναι ευάερο και ευήλιο, να είναι λειτουργικό και φυσικά να ταιριάζει στην αισθητική των ανθρώπων που θα ζήσουν μέσα σε αυτό.
Κάνοντας μια παράλληλη σκέψη, που αφορά σε εκείνες που αναζητούν αισθητικές ιατρικές πράξεις για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση και αναζητούν το καλύτερο για το σώμα και το πρόσωπο που κατοικούν, αναρωτιέμαι σε ποιό βαθμό προβληματίζονται για το κατά πόσον οι παρεμβάσεις που αναζητούν ή τους προτείνονται θα προσφέρουν ποιότητα δέρματος και αντοχή στο χρόνο. Αν θα χρειαστεί να επαναλάβουν τις παρεμβάσεις αυτές και αν μια τέτοια πρακτική θα μπορούσε να είναι επιτρεπτή χωρίς αντενδείξεις και παρενέργειες, είτε αισθητικές είτε και λειτουργικές. Αν τέλος, η πολύτιμη και διαρκή ροή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δέρμα τους θα διαταραχθεί προκαλώντας την πρόωρη γήρανση.
Βέβαια για εκείνη που ενδιαφέρεται για το δάσος και όχι για το δέντρο, η λύση εξασφαλίζεται από τις φυσικές αναζωογονητικές θεραπείες αντιγήρανσης.
____________
Dr. Σοφοκλής Χατζημωυσής, Doctor of Medicine
Specialist in Primary Health Care,
Aesthetic Medicine and Anti-aging
PhD in Obesity, University of Athens